Så har vi igen små blå

11. maj 2014

I september sidste år afleverede jeg mine 1,2 blå frankiske landgæs til Anna Jensen, som havde ønsket sig dem igennem længere tid. De små blå var lidt for vilde til min smag. Her er gæssene meget tamme og vant til at blive håndteret fra klækning. Det var de frankiske landgæs vist ikke. Men Anna har nok mere tålmodighed med dem, end jeg havde, så derfor er det skønt, de nu bor i det nordvestlige Sjælland i stedet for det sydøstlige.

Da Anna overtog de små blå gæs, aftalte vi, at når hun en gang fik gæslinger, ville hun sørge for, at jeg fik tre af disse i stedet for de tre voksne dyr.

I slutningen af april skrev Anna, at nu var der klækket gæslinger. Og den 2. maj hentede vi tre yndige små tyksakker hos Anna og satte dem med varme sammen med 10 nyklækkede Campbell-ællinger. Det går rigtig godt. Vore andre gæslinger går også sammen med Campbell-ællinger. Det har den store fordel, at de ellers lidt sky ællinger hurtigt bliver håndtamme og ikke løber hylende væk, når vi nærmer os dem.

Vi er så glade for igen at have frankiske landgæs, og vi glæder os til at se, om de bliver lige så kønne som forældrene. Tak Anna for de kønne gæslinger.

Share on Facebook