Årets sidste gæsling

9. juni 2013: 

Desværre kom der kun en enkelt gæsling fra de fire æg, der blev lagt til klækning op til weekenden. Lørdag aften (8. juni) var der stjerne på det ene æg, og da vi stod op søndag morgen, var der klækket endnu en underskøn krølgæsling.  Det var dag 27.  De tre øvrige æg var nået til dag 31, og vi besluttede at åbne for at se, hvad der var gået galt. De var alle døde kort forinden klækning – mit gæt er et par dage forinden.  Det er naturligvis trist, og næste år skal jeg være mere omhyggelig med at lufte og lægge æggene i vand undervejs i rugningen, som der står i forskellige rugevejledninger vedrørende gåseæg.

I alt har vi i år fået 14 gæslinger, hvoraf jeg måtte aflive den ene kort efter klækning. Men 13 fine og livskraftige gæslinger – alle krølgæs, der jo er en temmelig sjælden race her i landet – er nu heller ikke så ringe endda.  Både gæs og gase er fra 2012, så der skulle gerne være mange gode år i dem.  Jeg håber, der er mindst én gase mellem de 13 gæslinger.

Share on Facebook